ZIEX ZE912. Po 305 zł chodzą u mnie na wsi. Tak się rozglądam za letnimi 205x55x16. Mają mieć rant ochronny na felgę, dobrze hamować, trzymać na mokrym i nie zużyć się najszybciej. Mogą być głośne i nieekologiczne. Kształt bieżnika jest mi również obojętny.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dragster, hmm, ja zazwyczaj odpalam ADAC i PACZE... i widze, że na oponeo masz za 295 http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunl...05-55-r16-91-v
które w ADAC są na trzecim miejscu a i unas chyba nie miały kiepskich opinii...
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 20:39 ]
miejsce drugie na ADAC:
Pełna gama opon Goodyear w Oponeo. Błyskawiczna realizacja zamówienia w 24h oraz gwarancja najlepszych cen. Sprawdź naszą ofertę!
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 20:40 ]
i conti od 332, więc nie ma co kombinować :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
a jakbym chciał przyciąć jak najbardziej kasę (a przycinam jak się da) a nie dać za bardzo dupy z jakością to zdecydowanie brałbym:
albo
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterTe Semperity byłyby idelane. Tylko jak się kupuje opony przez internet, to czy jak zajadę z nimi do gumiarza, to ma obowiązek odebrać mi stare? Jak to wygląda w praktyce?
i zawsze zostawiam opony, których już nie chcę zabierać, nigdy nie miałem z tym żadnych kłopotów, nawet nigdy się nad tym nie zastanawiałem...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterTylko jak się kupuje opony przez internet, to czy jak zajadę z nimi do gumiarza, to ma obowiązek odebrać mi stare? Jak to wygląda w praktyce?
Chyba ,że opony są łyse to wtedy każe je sobie zabrać lub chcę 5 zł na piwo.
Komentarz
-
-
To z oponiarskiego punktu widzenia wygląda tak odbiór opon:
Kupując nową oponę w jej cenie wliczona jest już opona recyklingowa, ale w praktyce w wulkanizacjach istnieją dwie szkoły: Zostawiasz i zapominasz o temacie zostawiasz i płacisz powiedzmy te 5 zł na piwo za 4 opony.
Od takiej wulkanizacji co jakiś czas odbierają zużyte opony i zazwyczaj odbywa to się bezgotówkowo wiec zarobił tyle co na te piwo
Odnośnie Semperitów to produkuje to koncern Continentala i są w miarę przyzwoite, jeździłem na nich i sporo zakładałem do flot, byli bardzo zadowoleni w odniesieniu jakości i ceny.
Rainexert też fajnie wypada tylko szkoda, po co przepłacać jak można taniej kupić u mnie o 25 zł / szt i darmowej wysyłce
Jeśli szukasz umiarkowanej ceny to uniroyal a jak czegoś dobrego to fajnie sprawuje się Continental Premium Contact 5
Tu masz kilka propozycji cenowych z wysyłką już
1 205/55 R16 91V UNIROYAL RainExpert 249
2 205/55 R16 91V FIRESTONE Firehawk SZ 90 ? 249
3 205/55 R16 91H YOKOHAMA Adrive AA01 259
4 205/55 R16 91V HANKOOK K425 265
5 205/55 R16 91H FULDA ECOCONTROL HP 269
6 205/55 ZR16 91W UNIROYAL Rainsport 2 286
7 205/55 R16 91H DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE MFS 288
8 205/55 R16 91V GOODYEAR EFFICIENTGRIP 291
9 205/55 R16 91V BRIDGESTONE Turanza T001 291
10 205/55 R16 91V PIRELLI CINTURATO P7 292
11 205/55 R16 91V DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE 295
12 205/55 R16 91V CONTINENTAL ContiPremiumContact 2 FR 311
13 205/55 R16 91W CONTINENTAL SportContact 2 FR ML 330
14 205/55 R16 91V CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 331
15 205/55 R16 91V CONTINENTAL ContiSportContact 2# FR 331
16 205/55 R16 91V MICHELIN ENERGY SAVER S1 341MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dobatylko szkoda, po co przepłacać jak można taniej kupić u mnie o 25 zł / szt i darmowej wysyłce
ale ja nikogo nie nakłaniam do przepłacania jakby co :idea: :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Doba, a podaj taką liste dla rozmiaru 225/45/R17 albo podeśli na PW
co powiesz na temat opon marki yokohama?
(oczywiście tak jak w temacie opony letnie)kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DobaZamieszczone przez endryuDunlop SP SPORT 01
Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE
195/65/R15
205/55/R16
Komentarz
-
-
Czy opony letnie mają jakąś inną budowę, że trudniej je wyważyć czy jak?
Jak kupiłem O1 to miała już założone oponki letnie Toyo Proxes i na autostradzie przy prędkościach powyżej 120 miałem drżenie kierownicy. Myślałem, że coś z zawieszeniem, ale po zmianie na zimówki Fuldy drganie ustało. Teraz na lato kupiłem z przodu Continental CPC2, a Toyo wrzuciłem na tył i drganie wróciło na autostradzie. Wczoraj zmieniłem opony na zimówki Fuldy i dzisiaj na autostradzie kierownica przy 150 nawet nie drgnie. Opony zawsze zakładam u tego samego wulkanizatora. Czyżbym dwa razy trafił na jakąś wadliwą serie opon?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteCzy opony letnie mają jakąś inną budowę, że trudniej je wyważyć czy jak?
Jak kupiłem O1 to miała już założone oponki letnie Toyo Proxes i na autostradzie przy prędkościach powyżej 120 miałem drżenie kierownicy. Myślałem, że coś z zawieszeniem, ale po zmianie na zimówki Fuldy drganie ustało. Teraz na lato kupiłem z przodu Continental CPC2, a Toyo wrzuciłem na tył i drganie wróciło na autostradzie. Wczoraj zmieniłem opony na zimówki Fuldy i dzisiaj na autostradzie kierownica przy 150 nawet nie drgnie. Opony zawsze zakładam u tego samego wulkanizatora. Czyżbym dwa razy trafił na jakąś wadliwą serie opon?
Oprócz drgania było jeszcze ściąganie auta w prawo. Obecnie mam już 4 komplet kół i jest ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11miałem takie problemy, ale z 17'' i w pierwszym przypadku felgi były trefne a w drugim opony.
Oprócz drgania było jeszcze ściąganie auta w prawo. Obecnie mam już 4 komplet kół i jest ok.
Komentarz
-
-
właśnie się okazało, ze uniroyale rainexperty po zrzuceniu na zimę nadają się do wyrzucenia w komplecie - nieco jestem zawiedziony.
przód - zjechany do TWI, bez gadania kosz w trybie natychmiastowym.
tył natomiast - zostało OK. 5 mm bieżnika, ale opony (obie) zrobione z jakiegoś słabego materiału, bo opony jakby rozwarstwiały się i pękały pod bieżnikiem. boki OK, ale środek opony słaby jak z g***a - można ścisnąć grzbiet jedną ręką, od środka widać drobne jakby pęknięcia-rozwastwienia.
także pomimo zadowolenia z toczenia się na ww. kapciach przez 3 lata -zajebiste w każdych warunkach poza zimowymi- mój entuzjazm do ponownego zakupu poważnie spadł. z oponami nigdy nic się nie działo, nigdy nie były łatane itp itd. przejechałem na nich ok. 60 tysi przez 3 lata, kupione nówki - miały wg. DOT kilkanaście tygodni
Komentarz
-
-
parasite, noto coś z oponami faktycznie.
czernobyl, ranexperty szybko się zużywają.
szkoda, twierdzisz że zimówka będzie się mniej ślizgała przy +10 na mokrym... . teoria mówi coś innego... , a może troszkę łyse masz te letnie już...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwszkoda, twierdzisz że zimówka będzie się mniej ślizgała przy +10 na mokrym... . teoria mówi coś innego... , a może troszkę łyse masz te letnie już...
a letnie mam nowe (prawie) i twierdzę, że płyną jak cholerasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodagdzieś Ty to Leszku wyczytał, że ja coś takiego twerdzę :shock: :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylwłaśnie się okazało, ze uniroyale rainexperty po zrzuceniu na zimę nadają się do wyrzucenia w komplecie
Po zmianie na każde inne powinieneś odczuć poprawę w zakrętach kosztem komfortu.
Zamieszczone przez parasiteCzy opony letnie mają jakąś inną budowę, że trudniej je wyważyć czy jak?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xofToyo ma wysoki index prędkości, więc jest twarda, Conti też H lub V, podejrzewam, że Fuldy masz T. Zimówki są miękkie, mogą niwelować drgania z zawieszenia, krzywej felgi, poza tym inna konstrukcja opon sprawia, że niektóre wpadają w rezonans a inne nie (przy walniętym zawieszeniu czy wadach felgi).
Komentarz
-
Komentarz